Frågor & Svar


Hemstäd

Vi arbetar vardagar mellan 06:00 – 18:00.

 Som avtalskund betalar du en fast månadsavgift som bygger på det antal timmar vi kommit överens om att utföra vid varje städtillfälle. Vi utför givetvis enstaka städtillfällen också. Är du intresserad av att anlita oss? Fyll i formuläret så återkommer vår trevliga kundservice till dig!

Kul att du vill anlita oss! Fyll i "anlita oss" formuläret så kommer vår trevliga kundservice till dig så fort som möjligt.

Nej, du behöver inte ha ett fast städschema. Vi utför enskilda städtillfällen också, men vi rekommenderar däremot att ha det för att få en kontinuitet i städningen. Det gör det lättare för oss att bibehålla lika hög nivå vid varje tillfälle och planera så att samma utförare kommer hem till er.

Ja, det behöver du. Vi börjar alltid med en provstädning innan ni blir avtalskunder, dock behöver ni bara vara hemma i början av tillfället. Gäller det ett enstaka städtillfälle behöver ni också bara vara hemma till än början förutsatt att inget annat är överenskommet. 

Första städtillfället (provstädningen) tar vi ungefär 20 minuter där vi går igenom eventuella larm, nyckelkvittering och går igenom bostaden. Detta är givetvis helt gratis.

 Blev du mot förmodan missnöjd med din städning finns vår kvalitetsgaranti där som säkerhet för dig, Det innebär att vi kommer tillbaka och åtgärdar det du inte är nöjd med. Glöm inte bort att anmäla din reklamation senast 7 dagar efter utfört arbete.  

Samtliga medarbetare genomgår en utbildning av städservice och hushållsnära tjänster. Utbildningen innefattar bland annat kunskap om städmetoder, städteknik, hygien, ergonomi, kemiska rengöringsmedel, miljöaspekter och första hjälpen vid olycksfall.

Kök
·       Avtorkning av diskbänk, arbetsbänk, kakel ovanför diskbänk/arbetsbänk/spis, kranar, socklar, spis, ugn utvändigt, vitaror/hushållsmaskiner utvändigt, fläktkåpa utvändigt samt diskho.
·       Avfläckning av skåpsluckor utvändigt samt front till lådor och handtag.
·       Tömning och avtorkning i och runt sopbehållare (hushållssopor – ej källsortering)
·       Rengöring av micro
Badrum
·       Rengöring av badkar samt duschkabin och duschutrymme.
·       Rengöring av toalett.
·       Avtorkning av skåpsluckor utvändigt, front till lådor och handtag, golvbrunn utvändigt, handfat, kakel ovanför badkar, kranar, duschslang- och munstycke (ej vattenlås) krokar, handduksvärmare, VVS-rör (högst 1,8 m)
Övriga rum
·       Avtorkning med torr trasa av eluttag samt fast belysning (högst 1,8 m)
·       Avfläckning av dörr, dörrkarm, dörrhandtag. Avfläckning av insida entrédörr och inglasade dörrar. Avfläckning av garderobsdörrar utsida.
·       Avtorkning med torr trasa (fuktig vid behov) av fria horisontella ytor (högst 1,8 m)
·       Damning av tavlor och element. Dammsugning av golv, trösklar, mattor klädda/stoppade möbler. Damning av golvlister ink fläckborttagning.
·       Våttorkning av golv
·       Avtorkning utvändigt av torkskåp- tumlare och tvättmaskin.
·       Damning samt våttorkning av trappsteg. Dammsugning vid  behov.
·       Avtorkning av ledstänger och trappräcken.
·       Tömning av papperskorgar
·       Enklare bäddning av säng
·       Putsning av speglar

Alltfix har kollektivavtal för sin duktiga personal. Värnar vi om våra medarbetare, vet vi att dem värnar om ert hem.

Våra medarbetare arbetar under sekretess så ni kan känna er trygga hemma som såväl på arbetsplatsen.

Vi är verksamma i ett tiotal städer, Se vilka städer du hittar oss i här.

Avbokar du en engångsstädning som en flyttstäd eller storstäd senare än ett dygn innan städningen debiteras du halva totalbeloppet. Är du veckostädningskund dibiteras du 349 kr. 

Trädgårdsarbete

-Klippning av gräs, häckar, buskar

-Behandling av altan.

-kratta löv, vattna, göda gräsmattan och rabatter

-Rensning av ogräs och bekämpning av mossa

-kompostera och samla ihop trädgårdsavfall inför bortforsling

Efterfrågar du något annat? Kontakta oss så kan vi se vad vi kan göra!

Vi arbetar vardagar mellan 06:00 – 18:00.

-Klippning av gräs, häckar, buskar

-Behandling av altan.

-kratta löv, vattna, göda gräsmattan och rabatter

-Rensning av ogräs och bekämpning av mossa

-kompostera och samla ihop trädgårdsavfall inför bortforsling

Vi erbjuder även behandling av altan men du kan inte få rut-avdrag på det.

Kul att du vill anlita Alltfix! Fyll i "anlita oss" formuläret så återkommer vår trevliga kundserivce till dig så fort som möjligt.

Vi är i huvudsak verksamma i hela Norrköping men kan även utföra på övriga orter o städer inom Östergötland om överenskommet.

Rut-avdrag

Du kan göra rut-avdrag för enklare städtjänster som hemstädning, storstädning och flyttstädningar.  Du kan inte göra det för mer avancerad städning som pool städning och golvboning. Du kan även göra det på enklare trädgårdstjänster och tvättning exempelvis. 

Nej, det behöver man inte. Man måste däremot använt bostaden som boende, du kan också göra avdrag för kortare boende såsom en stuga du hyr under semester

Ja, så länge det räknas som din bostad.

Av den sammanlagda arbetskostnaden betalar du 50 % och får 50% i rut-avdrag. Det är branschstandard att priser anges efter rut-avdraget.

Nej, det kan man inte göra.

Nej, enbart privatpersoner kan göra rut-avdrag.

Har du bestället en tjänst och det visar sig att du inte har något rutavdrag kvar blir du betalningsskyldig för den delen av rutavdraget du inte har rätt att få. 

Ditt rutavdrag hamnar på det år som betalningen görs.